Ga naar de inhoud
Home » Beste motorcross bescherming voor kinderen – Tips voor ouders!

Beste motorcross bescherming voor kinderen – Tips voor ouders!

  motocross bescherming voor kinderen

  Als je gaat rijden is het aan te raden goede bescherming te dragen, dit geld net zo goed voor kinderen. De standaard uitrusting bestaat uit een helm, laarzen, handschoenen, broek, shirt, knie- en elleboog beschermers en een bodyprotector. Het is verstandig eerst goed online te kijken naar de items die je wilt kopen en eventueel deze ook al online te bestellen. Voor veel kledingstukken kan dat makkelijk.

  Beste kinder motorcross bescherming

  Uiteraard staat veiligheid voorop. Maar een beetje op je budget letten om alleen de noodzakelijke items duur te kopen kan ook slim zijn. Een goede keuze maken hoeft niet moeilijk te zijn. Lees daarom hieronder mijn tips.

   

  Helm

  oneal kinder crosshelm

  Mijn aanbeveling: O’Neal Kinder Crosshelm 3 Series.

  Het is heel belangrijk dat je je helm eerst goed past voordat je er mee op pad gaat, dit kan het makkelijkste in de winkel. Online bestellen en passen kan natuurlijk wel als je deze binnen de wettelijke 30 dagen terugstuurt!

  Kosten: reken tussen de 90 en 150 euro.

  Een goede helm moet bescherming bieden als basis, maar daarna heeft hij ventilatie nodig en andere zaken zoals intercom, een vizier, opvulling en voldoende ruimte voor een veiligheidsbril.

  Het aller belangrijkste aan een helm is een goede pasvorm. Voor jezelf kan het soms al lastig zijn om een goede helm te vinden, maar voor kinderen is dit extra waar. Zij moeten jou namelijk uit zien te leggen waarom deze wel of niet goed past. Laat ze een beetje op en neer springen en met hun hoofd schudden. Blijft de helm goed zitten? Dan is deze geschikt voor op de motor. Valt deze af, dan raad ik een andere aan.

  Helmen zijn niet goedkoop, maar dit is niet een item om op te besparen. Goedkopere merken zijn qua bescherming wellicht even goed (is niet eens altijd zo), maar zeker gelet op comfort laten deze het nog wel eens afzien. Denk bijvoorbeeld aan de ventilatie. Je wilt niet dat je kind oververhit raakt in de nieuwe helm!

  Beschermende veiligheidshelmen voor kinderen zijn van essentieel belang bij het offroad rijden en deze helm is betaalbaar, wat ideaal is voor mensen die eerst wat willen testen voordat ze een fortuin uitgeven.

  Deze is superlicht en gemakkelijk te gebruiken wanneer ze over de baan razen. Elk onderdeel is uniek en biedt een glanzende afwerking, die ook een beschermende laag heeft.

   

  Laarzen

  Alpinestars Kinder crosslaarzen

  Mijn aanbeveling: Alpinestarts Tech 7S (EU)

  Het is prima om laarzen online te bestellen. Laarzen kunnen prima één maatje groter zijn dan hun gewone schoenal als uw kind nog aan het groeien is. Let wel op, te groot is ook niet goed dan beschermen ze de voet ook niet goed!

  Kosten: reken op een prijs tussen de 180 en 350 euro.

  De twee belangrijkste stukken uitrusting bij het rijden zijn de helm en de laarzen. In het algemeen adviseer ik om niet al te zuinig te willen zijn met laarzen. Voor volwassenen, adviseer ik om ongeveer 400 euro te besteden aan een kwaliteitspaar in plaats van de goedkopere exemplaren.

  De meeste laarzen hebben een hoge kwaliteit en deze zijn even goed, ze houden de enkels beschermd en zorgen voor veiligheid op oneffen terrein.

  Echter passen ze er meestal toch al niet meer dan 1,5 jaar in. Om deze reden denk ik dat het prima is iets goedkopere te kopen. Een andere tip is om marktplaats te kijken of er daar geen kinder- crosslaarzen aangeboden worden in de maat van uw kind. Ook weer omdat kinderen er vaak snel uitgroeien doen mensen deze vaak nog bijna nieuwe laarzen goedkoop van de hand.

   

  Bodyprotector

  bodyprotector kinderen

  Mijn aanbeveling: Acerbis 2.0 rugbeschermer.

  Dit is een geweldige manier om extra bescherming te bieden en als ouder is alles wat een veiligere manier van rijden garandeert de moeite waard om te kopen.

  Kosten: reken op 80-150 euro.

  Er zijn ook veel vesten die een stuk goedkoper zijn of juist veel duurder. Wat ik gemerkt heb, is dat de goedkopere lang niet zoveel bescherming bieden en simpelweg minder lekker zitten waardoor de kans groter is dat ze deze uit doen of helemaal niet aan willen doen. Dat is iets wat je kosten wat het kost wilt voorkomen natuurlijk. Daarom adviseer ik de Acerbis 2.0 rugbeschermer.

  Een duurdere is niet nodig omdat deze vaak veel meer dan alleen een body protector is (doen ook gelijk schouders, ellebogen enz.). Ik zou altijd aanraden dit los te kopen. Als één onderdeel dan harder slijt dan de rest (omdat je daar vaker op valt) hoef je niet direct alles te vervangen!

  Deze bodyprotector is van uitstekende kwaliteit, uniseks, gecertificeerd volgens Europese standaarden en van ademende stof. Alles wat je dus maar nodig kunt hebben!

   

  motocross body protector kinderen

  Handschoenen

  kinder cross handschoenen

  Mijn aanbeveling: Alpinestars Kinder Handschoenen Radar.

  Iedere crossmotor rijder denkt geregeld aan zijn of haar bescherming en als ouders wil je er zeker van zijn dat je een uitstekend paar handschoenen hebt om je kind veilig te houden. Deze handschoenen zorgen hiervoor en hoewel ze aan de goedkope kant zijn, zorgen ze wel voor een geweldige aanwinst voor uw kind!

  Kosten: 25 tot 50 euro.

  Mijn aanbeveling met betrekking tot handschoenen is om iets te kopen met een goed bescherming. Kinderen vallen de hele tijd van de crossmotor af, zodat hun handen sneller bezeren door de takken en rotsen waar ze op landen. Dus als je een paar tranen wilt besparen, zou ik een betere padding op kinderhandschoenen aanraden.

   

  Knie- en elleboogbeschermers

  kinder cross elleboog beschermers

  Mijn aanbeveling: Kenny knie- en elleboogbeschermer.

  Deze kunnen worden gebruikt voor andere sport- en buitenactiviteiten, dus maak je geen zorgen als je denkt, “moet ik er echt een kopen voor elke sport die hij beoefent,” omdat dit alles in één is en het rijden veilig maakt.

  Kosten: 30-40 euro per paar.

  De prijs is gewoonweg geweldig, van superieure kwaliteit en gemaakt om te verduren wat er ook maar op zijn pad. Dus wees gerust dit is een geweldige kniebeschermer.

  Lopen met deze pads is ook geen probleem. Een groot pluspunt als je het mij vraagt want je zit natuurlijk niet de hele dag op je motorfiets!

  Let er wel goed op dat de band goed om de armen en benen blijft zitten als je deze aanpast. Het laatste wat je wilt is dat deze door de trillingen en bewegingen tijdens het rijden afzakken!

   

  Shirt en broek

  Mijn aanbeveling: Alpinestars shirt en Alpinestars broek.

  Dit is de eerste beschermingslaag die ervoor zorgt dat ze niet alleen beschermd zijn tegen de weersomstandigheden zoals regen of de tegenwind, maar ook tegen een val of crash. Maar ook de handen en vingers zijn meestal de eerste die de val te verdruren krijgen en daarom is het hebben van specifieke beschermingslagen ook essentieel. Kijk daarvoor bij de hierboven besproken artikelen.

  Kosten: shirt 25-50 euro, broek 100-250 euro.

  Er zit niet al te veel verschil tussen de merken op het gebied van duurzaamheid. Als je een van de grote merken koopt, krijg je kleding die veel langer meegaat dan je kinderen er in zullen passen. Dus kies er gewoon een uit die goedkoop is en die de kinderen leuk vinden.

  Kijk goed rond naar een geschikte broek. Crossbroeken kosten veel meer dan de shirts omdat de broek erg dik moet zijn om de rijder te beschermen tegen brandwonden vande motor, terwijl de shirts een eenvoudig shirts met lange mouwen zijn. En prima broek hoeft niet meer dan 150 euro te kosten als je goed zoekt!

   

  Als laatste

  Nu je je zoon of dochter goed beschermt hebt is het tijd om te gaan rijden. Ben je van plan om je kind zelf te gaan leren rijden? Lees dan onze 10 tips om kinderen te leren crossmotor rijden goed door! Ik weet zeker dat er een aantal punten tussen staan waar jij nog niet aan had gedacht!